21 بهمن 1396

سخنرانی کارشناسان سلامت روان به مناسبت هفته سلامت روان در دبستان دخترانه حضرت مجتبی(ع)

مولف: مدیریت سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:
1

سخنرانی کارشناسان سلامت روان به مناسبت هفته سلامت روان در دبستان دخترانه حضرت مجتبی(ع)

روان پزشکان فردی را از نظر روانی سالم می دانند که تعادلی میان رفتارها و کنترل او در مواجهه با مشکلات اجتماعی وجود داشته باشد. از این دیدگاه انسان و رفتارهای او در مجموع یک دستگاه در نظر گرفته می شود که براساس کیفیات تأثیر و تأثر متقابل عمل می کند. با این نگاه ملاحظه می شود که چگونه عوامل متنوع زیستی انسان بر عوامل روانی ـ اجتماعی او اثر گذاشته و یا برعکس از آن اثر می پذیرد؛ اغلب افراد دچار مشکلات مختلف شخصیتی و روانی که فاقد بهداشت و سلامت روانی هستند از خانواده های ناسالم برخاسته اند. از اینرو در تامین بهداشت روانی افراد خانواده جایگاهی مهمی دارد و ضروری است راهکارهای مناسب در تامین بهداشت روانی خانواده شناسایی و به مرحله اجرا گذارده شود. 
پرسش این است که الگوها و رفتار والدین در یک خانواده سالم چگونه باید باشد؟ برای پاسخ به این موضوع از پهلوان کارشناس سلامت روان دعوت شد تا پاسخ گوی این سوال باشند. ایشان در ابتدا در مورد انواع نظام های خانوادگی و سبک های فرزند پروری توضیحاتی را به والدین ارائه داده وسپس به نقش مهم خانواده در سلامت روانی فرزندان پرداختند.
پهلوان کارشناس سلامت روان گفت: « فرزندی که در خانواده سبک متعادل رشد می کند، عزت نفس بالائی دارد، او قدرت تصمیم گیری در شرایط مختلف را دارد و در جامعه بعنوان فرد موفقی ظاهر می شود». وی در ادامه صحبت های خود بیان کرد: «شنونده خوبی برای فرزندم باشم زمانی که او صحبت می کند زود او را قضاوت نکنم خودم را در موقعیت و شرایط او قرار دهم تا بتوانم درک بهتری از رفتار او داشته باشم. در برابر حرف های فرزندم گارد نگیرم پرخاش و تندی نکنم بگذارم فرزندم کاملا به من اعتماد کند و حرف هایش را بیان کند سپس درک و احساسات خودم را برای او بیان کنم.اجازه دهم درمورد مسائل خانوادگی اظهارنظر کند طوری با او رفتار کنم که او متوجه شود شخص مهمی در خانواده است. نوجوان در این سن نصیحت پذیر نیست می خواهد استقلال داشته باشد به نظرات او احترام بگذارم.. سعی کنم هر روز برای او وقت بگذارم و با او صحبت کنم. با توجه به اهمیت نقش همسالان در این سن سعی کنم با برقراری رابطه سالم و صمیمانه با فرزندم تاثیرپدیری نقش همسالان را در او کمرنگتر کنم».
در پایان جلسه مدیر آموزشگاه ضمن تشکر از حضور والدین در جلسه در مورد مسائل آموزشی و تحویل کارنامه های ترم اول توضیحاتی را به والدین ارائه داد.
همچنین در همین روز از وفائیان مشاور و کارشناس ارشد روانشناسی دعوت شد تا در بین دانش آموزان پایه های چهارم، پنجم وششم حضور یابد و اطلاعات وآگاهی های لازم را به دانش آموزان ارائه دهد.
وی ابتدا در مورد ارزش و اهمیت دختران نزد والدین صحبت کردند. سپس به تعریف واژه خود مراقبتی پرداخته و اینکه چگونه یک نوجوان میتواند به روشهای صحیح از خود مراقبت کنند توضیحاتی را به دانش اموزان ارائه داد.
در پایان جلسه وفاییان با صبر وحوصله پاسخگوی سوالات دانش آموزان بود.
گزیده ای از سخنرانی وفائیان بدین شرح است:
«خودمراقبتی یعنی چطور مراقب و مواظب خودم باشم.وقتی ما با یک شخص سرماخورده برخورد می کنیم سعی می کنیم خیلی به او نزدیک نشویم که مبادا از او به اصلاح وا بگیریم. در اصطلاح روانشناختی من باید در ارتباط با دیگران به گونه ای رفتار کنم که از رفتارهای بد دیگران تاثیر نپذیم.بداخلاقی، خشونت، افسردگی، بددهنی و لج بازی از رفتارهای بدی است که ممکنه به ما سرایت کنه.
جدی ترین مراقبت هایی روان شناختی که باید یاد بگیرید و انجام بدهید را براتئن معرفی می کنم اول اینکه باید هیجاناتتون رو بشناسید، مدیریت کنیدو اونو خوب به دیگران بیان کنید.هیجاناتی مثل غم، ترس، خشم، شادی، اضطراب و..... که یکی از جدی ترین آنها خشم است. گاهی بعضیا وقتی خشمگین می شوند به خودشون یا دیگران آسیب می رسانند این یعنی اینکه من در برابر  کنترل کردن رفتار خودم ناتوانم. وقتی من خشمگینم بهترین کار اینه که احساسم را به درستی به دیگران بگویم مثلا بگویم الان من ناراحت و عصبانی هستم یا اینکه بگویم الان دوست ندارم راجع به این مسئله صحبت کنم...
دومین روش مراقبت از خودم اینه که باید باور و دید مثبتی به خودم داشته باشم اعتماد به نفسم را ببرم بالا.ویژگی های مثبتم را ببینم و اونها رو تقویت کنم.میتونم  اینجا سوال مهمی از خودم بپرسم من چه ویزگیها و توانائی هایی دارم که به اونها افتخار میکنم....افرادی که مدام از خودشون انتقاد می کنند و دائم چیزهای منفی در موردخودشون  میگن در آینده نمی توانند انتخاب های درستی داشته باشند چون درکودکی و نوجوانی برای خودشون ارزش قائل نبودند و اعتماد به نفس نداشتند.
و سومین روش مراقبت از خودم اینه که من یاد بگیرم چطوری از جسمم مراقبت کنم. ما حریم خصوصی و شخصی داریم و باید از این حریم مراقبت کنیم.اتفاقاتی که در جسم و روان یک نوجوان در سن بلوغ رخ میدهد کاملا طبیعی است و نباید از این تغییرات احساس شرم و خجالت داشته باشه چون این نشان دهنده رشد طبیعی و سلامتی جسمی نوجوان است.))
در پایان نیز با صبر وحوصله پاسخگوی سوالات دانش آموزان بودند. 
 
 
 
 
 
 
 

تعداد مشاهده (444)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "سخنرانی کارشناسان سلامت روان به مناسبت هفته سلامت روان در دبستان دخترانه حضرت مجتبی(ع)"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید
   

 
نقشه سایت