وقتی صحبت از کاهش وزن به میان میآید دو عامل مؤثرند. کالری بالای چربی و عملکرد هورمونهای وابسته به چربی. هر دو درست است. اما عامل اصلی چاقی زمانی پیش میآید که کربوهیدرات و چربی به میزان مساوی باهم ترکیب شده باشند. به مقدار اضافی وزن بدن، که برای یک قد سالم خاص، در نظر گرفته میشود چاقی و اضافه وزن گفته میشود.
بدین منظور «شخصی نیایی» مربی بهداشت دبستان دخترانه حضرت مجتبی(ع) از «یارحسینی» کارشناس تغذیه برای دانش آموزان پایه هاس سوم تا پنجم دعوت به عمل آورد تا راهکار هایی برای تغذیه مناسب و رسیدن به وزن طبیعی ارائه دهد.
وی در مورد عوامل اضافه وزن که شامل کمبود خواب، کم تحرکی و حذف وعده غذایی توضیحاتی داد:
در هرم غذایی طبقه بندی گروههای غذایی بر اساس اهمیت و میزان مصرف میباشد. گروههای غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه، گروه سبزی، گروه گوشت، گروه شیر است.
در هرم غذایی، گروه نان و غلات که شامل؛ نانها، برنج، ماکارانی، بیسکویت، غلات صبحانه و دیگر مواد نشاستهای است، در طبقه اول قرار دارند که بزرگترین بخش هرم است. ار این گروه روزانه باید به میزان 6 تا 11 واحد (در مطالب بعدی میزان واحدها شرح داده خواهد شد) مصرف شود.
طبقه دوم گروه سبزی و گروه میوه است که در درجه دوم اهمیت قرار دارد. از گروه سبزی روزانه 3 تا 5 واحد و از گروه میوه روزانه 2 تا 4 واحد باید مصرف شود. در درجه سوم گروه گوشت و لبنیات واقع است که میزان مصرف از گروه گوشت روزانه 2 تا 3 واحد و از گروه شیر نیز 2 تا 3 واحد باید باشد.
در قسمت نوک هرم بخش چربیها و شیرینی هاست که کمترین فضا را داراست و این بدان معنی است که باید آنها را به مقدار کم مصرف کرد. این نوع غذاها به عنوان یک گروه غذایی اصلی توصیه نشده اند. بنابراین مصرف آنها اختیاری است ولی باید محدود باشد چون دارای کالری بالا هستند. ادویه ها، قهوه، چای و نوشابههای گازدار در هرم جایی ندارند زیرا مواد مغذی را شامل نمیشوند. ولی باعث لذیذتر شدن غذا میگردند.
تعداد مشاهده
(109)
نظرات
(0)