5 آذر 1397

حضور کارشناسان تغذیه و سلامت روان در دبستان دخترانه حضرت مجتبی(ع)

مولف: مدیریت سیستم   /  دسته: دبستان دخترانه حضرت مجتبی(ع)   /  رتبه دهید:

حضور کارشناسان تغذیه و سلامت روان در دبستان دخترانه حضرت مجتبی(ع)

در جامعه ی مدرن امروزی استرس به امری شایع میان تمام افراد تبدیل شده است. به طوری که نه تنها بزرگسالان از این موضوع رنج می برند، بلکه استرس در بین نوجوانان و کودکان نیز شایع است و یکی از اصلی ترین دلایل مشاوره های پزشکی با روانشناسان را موضوع استرس تشکیل می دهد.
به همین منظور از شهری، کارشناس سلامت روان برای دانش‌آموزان پایه ششم دعوت به عمل آمد.
وی در مورد عوامل استرس زا و روش های کاهش این عوامل راهکارهایی را ارائه داد.
برخی از مطالبی که شهری کارشناس سلامت روان بدان اشاره کرد را می خوانیم:
 
از عوامل به وجود آورنده استرس می توان به عدم حمايت و تشويق، اختلافات خانوادگي، ايجاد رقابت هاي ناسالم، كم بودن انگيزه، ضعف اعتماد به نفس، تغذیه نامناسب و ... اشاره کرد.
روش های های کاهش استرس:
- فردی مفید و سازنده باشید.
از انتقاد و عیب جویی دیگران پرهیز كنید. یاد بگیرید از چیزهایی كه خوشتان می آید و دوستشان دارید و در وجود دیگران هست، تعریف و تمجید كنید. سعی كنید به صفات و خصوصیات خوب و پسندیده ی خودتان توجه نمایید.

 
- ورزش کنید
دانش‌آموزان حتما باید ورزش کنند. ورزش کردن باعث افزایش انرژی و شادی می شود.
خودتان را دوست داشته باشید: هر فرد دارای شخصیت و ویژگی ظاهری منحصر به فردی است. ما نباید تحت تاثیر حرف های دیگران در مورد خودمان قرار بگیریم و به گونه ای که دیگران دوست دارند رفتار کنیم. بلکه باید آنچه هستیم را بپذیریم.

 
- تغذیه سالم
مواد غذایی که باعث استرس می شوند، عبارتند از: چای، قهوه، کاکائو، شکلات، فست فود و ... 
مواد غذایی مفید برای استرس عبارتند از: برنج، ماکارونی، سیب زمینی، نان، ذرت، سبزیجات و ...
 
 
وقتی صحبت از کاهش وزن به میان می‌آید، دو عامل مؤثرند. کالری بالای چربی و عملکرد هورمون های وابسته به چربی. هر دو درست است. اما باید بدانید عامل اصلی چاقی زمانی پیش می‌آید که کربوهیدرات و چربی به میزان مساوی با هم ترکیب شده باشند.
به مقدار اضافی وزن بدن، که برای یک قد سالم خاص، در نظر گرفته می شود چاقی و اضافه وزن گفته می شود.
عوارض اضافه وزن: 
هر چه وزن بیشتر باشد قلب مجبور است سخت‌تر کار کند. چاقی سبب بروز بسیاری از بیماری‌ها می‌شود که برخی از آنها عبارتند از: بیماری‌های قلبی و عروقی (مانند سکته قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا)، عوارض ریوی، دیابت، بیماری کبد و مجاری صفراوی. اما، اگر بتوان وزن را کم کرد و به وزن مناسب رسید می‌توان از بروز تمام این مشکلات تا حد زیادی جلوگیری کرد.
پایین آوردن وزن تا رسیدن به حد مطلوب باید تدریجی و مداوم باشد و این بسیار بهتر و سالم‌تر از کم کردن سریع وزن است. 
بهترین راه برای این کار، افزایش فعالیت بدنی، اصلاح رژیم و عادت‌های غذایی و کاهش مصرف انرژی است. به این معنا که باید مصرف غذاهای پرانرژی مانند غذاهای چرب و شیرین را کاهش داد.

 
همچنین برای آموزش تغذیه سالم  از یارحسینی برای دانش‌آموزان پایه ششم که دارای اضافه وزن بودند دعوت به عمل آمد. یارحسینی برای این دانش‌آموزان که دارای اضافه وزن بودند، راهکار هایی برای کاهش وزن ارائه دادد. وی در مورد عوامل اضافه وزن که شامل کمبود خواب ،کم تحرکی و حذف وعده غذایی توضیحاتی داد. کارشناس تغذیه به این دانش‌آموزان برگه رژیم غذایی داد و نحوه استفاده از این رژیم در هر سه وعده غذایی را آموزش داد.
 
 
 
 

تعداد مشاهده (205)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "حضور کارشناسان تغذیه و سلامت روان در دبستان دخترانه حضرت مجتبی(ع)"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید
   

 
نقشه سایت